DELF·DALF: què és

DelfDalf-CMJN

Volies consultar…  resultats ? inscripcions ? 

DELF · DALF: Què és ?

Els certificats DELF Diplôme d’études de langue française (DELF A1, DELF A2, DELF B1, DELF B2), i DALF Diplôme approfondi de langue française (DALF C1, DALF C2) són els únics diplomes que lliura el Ministeri d’Educació francès per acreditar el coneixement que, de la llengua francesa, pot tenir una persona estrangera.

Per a què serveix ?

 • Als estudis: És el diploma de francès reconegut arreu del món, per sistemes escolars i universitaris internacionals i locals (convalidacions universitàries).
  • Amb el DALF (i amb el DELF B2 en alguns casos) podeu matricular-vos a qualsevol universitat francesa o suïssa sense haver de fer cap test lingüístic.
  • Amb el DELF A2 o B1 podeu accedir directament als cursos 3r i 4t de les Escoles Oficials d’Idiomes.
 • A la feina: Com a prova vàlida per a tota la vida d’unes competències idiomàtiques molt precises, harmonitzades amb el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MECR), constitueix la referència per a l’empresa i multiplica les possibilitats laborals.
  • La descripció clara de les competències permet a entrevistadors que no coneguin l’idioma saber exactament què podria fer el candidat al lloc de treball: des d’atendre eficaçment el telèfon fins portar a terme negociacions.
  • El DELF i DALF formen part dels criteris del Ministeri d’Immigració del Quebec per a la selecció de persones que desitgen viure i treballar, permanent o temporalment, en territori quebequès.
  • Reconeguts per gairebé totes les Cambres de Comerç del món.

Què es el DELF Junior ? I el DELF Prim? I el DELF Scolaire?

El DELF s’adapta a l’edat del candidat: un júnior (12-18 anys) escolaritzat a qualsevol centre pot presentar-se a l’A1, l’A2, el B1 i/o el B2, i obtenir un diploma idèntic en forma i validesa al dels adults (la menció “júnior” no hi apareix).

És a dir, la dificultat i el format són exactament iguals, solament els temes tractats a les proves corresponen als interessos propis de l’edat. De fet, haver obtingut un DELF en edat escolar és prova indubtable d’un domini primerenc de la llengua francesa.

El DELF Prim (A1.1, A1, A2) s’adreça als candidats de 8 a 12 anys, escolaritzats a qualsevol centre. L’ambient durant les proves serà l’ideal perquè el nen/a se senti en confiança, i el material, molt dinàmic, va ser realitzat per una il·lustradora especialitzada en llibres per a nens i joves. Els temes abordats estan relacionats amb l’entorn familiar del nen; la seva família, passatemps i l’escola.

El DELF Scolaire és la versió del DELF Júnior accessible als alumnes d’escoles públiques.

calendrier-alliance-francaise-sabadellOn, quan, com?

El Ministeri d’Educació francès convoca vàries sessions anuals, amb dates i tarifes iguals per a tots els centres. Cada diploma és independent: el candidat es presenta al diploma que desitja i a la sessió que desitja.

Al Vallès Occidental, el centre oficial DELF-DALF és l’Alliance Française de Sabadell. Com a tal, AF posa a l’abast d’escoles i professors eines i formacions per facilitar la preparació a aquests diplomes.

Com m’hi preparo?

L’Alliance Française Sabadell ofereix cursos que preparen al DELF-DALF, consulta’ns.

Si estàs pensant en presentar-t’hi, aquesta prova en línia (obra de la Fondation Esprit Francophonie de Zurich) està pensada per a tu.


One thought on “DELF·DALF: què és

 1. Retroenllaç: Exàmen DELF (francès) – Blog Babel Idiomes

Els comentaris estan tancats.